RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Doos met gedumpte kittens stond er al een dag: 'Schofterig dat dit kan'

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Tuindorp-Oost zijn vier kittens en hun moeder gedumpt. Ze waren achtergelaten in een doos bij een garage aan het Kouwerplantsoen.

Dierenambulance Utrecht kreeg vanmorgen een tip van Robin Schipper, die de dieren had gevonden. "Gisterochtend zag ik de doos staan toen ik mijn kinderen naar school bracht", aldus Schipper. Hij dacht in eerste instantie dat het spullen van de buren waren. Volgens hem was de doos toen ook nog dichtgetapet.

Een dag later zat er een opening in de doos waar twee oogjes hem angstig aanstaarden. Toen Schipper ging kijken bleken er drie kittens in te zitten. Een vierde kitten werd een eindje verderop gevoed door de moeder. Die was ook gedumpt, zo zegt de Dierenambulance.

"Ze zijn in de kou op straat gezet, gelukkig zijn ze gevonden. Dankzij de hulp van buurtbewoners hebben we haar en het kleintje alsnog veilig kunnen stellen. De moeder en de kittens maken het goed, ze verblijven momenteel in het dierenasiel."

De dumper is nog niet gevonden. "Dat gaat denk ik ook niet lukken", aldus een medewerker van de Dierenambulance. Robin Schipper is verbaasd over zijn vondst van vanmorgen. "Schofterig dat je dit kan doen. Breng ze dan naar een dierenasiel."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -