Deuren dicht bij kort geding Jehovah's over rapport misbruik

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Het kort geding waarmee de Jehovah's Getuigen Gemeenschap de publicatie van een wetenschappelijk onderzoeksrapport proberen te voorkomen, vindt plaats achter gesloten deuren.
Dat heeft de rechter woensdag op verzoek van de Jehovah's Getuigen bepaald. Volgens ingewijden blijkt uit het onderzoek dat de gemeenschap nauwelijks iets doet met de aangiften van seksueel misbruik, meldde RTL Nieuws woensdag.
Het rapport is geschreven door onderzoekers van het kenniscentrum WODC van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Universiteit Utrecht. Publicatie ervan zorgt volgens de Jehovah-gemeenschap voor "onherstelbare schade" voor de gemeenschap met ruim 30.000 leden. Experts gaven eerder bij RTV Utrecht aan dat ze de Jehovah's Getuigen weinig kans bij de rechter.
De advocaat van de Jehova-gemeenschap vroeg de rechter aan het begin van de zitting om de deuren te sluiten, omdat er stukken uit het rapport besproken zouden moeten worden. De rechter overwoog dat met een openbare zitting al veel van het rapport in de openbaarheid zou komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.