Zeeland zenuwachtig, eist duidelijkheid over verhuizing marinierskazerne uit Doorn

© rijksvastgoedbedrijf.nl
DOORN - De provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen eisen in een brief dat staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) bevestigt dat de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen verhuist. Zeeland en Vlissingen zeggen sinds vorige week veel vragen van media te krijgen over de verhuizing.
De beide partijen hebben van journalisten gehoord dat in de ministerraad van afgelopen vrijdag is besproken dat de gedachten nu uitgaan naar een verhuizing van de kazerne naar Apeldoorn, bij Nieuw-Milligen.

LAND ONTEIGEND

In de brief staat dat het kabinet al in 2012 heeft besloten dat de kazerne vanuit Doorn naar Vlissingen verhuist. "Land is onteigend, mensen hebben hun huis moeten verlaten, een camping is verplaatst, er is gesaneerd en de infrastructuur is aangelegd," schrijven Vlissingen en Zeeland.
"Wij gaan er vanuit dat u nog steeds achter de afspraken met ons staat en verzoeken u dan ook om per ommegaande, uiterlijk deze week, te bevestigen dat de verplaatsing van de marinierskazerne naar Vlissingen niet ter discussie staat," eindigen ze de brief.

REACTIE DEFENSIE

Het ministerie van Defensie laat weten dat het besluit uit 2012 nog steeds staat en dat het proces nog loopt. Het ministerie kan niet zeggen wanneer Zeeland antwoord krijgt.
De verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen speelt al jaren. Mariniers namen in aanloop naar het definitieve besluit al massaal ontslag omdat ze de verhuizing niet zagen zitten. Vorig jaar drong de gemeente Utrechtse Heuvelrug nog aan op een snelle verhuizing. De gemeente wil op de plek van de huidige kazerne graag een nieuwe woonwijk bouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.