RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Studenten zoeken Utrechtse geschiedenisvragen voor podcast

1/2
UTRECHT - Geschiedenis-studenten van de Universiteit Utrecht zijn op zoek naar leuke historische vragen om te behandelen in hun nieuwe podcast. De vragen moeten gaan over de stad en de studenten gaan proberen ze middels onderzoek te beantwoorden in het audioprogramma.

Docent Pim Huijnen is enthousiast. "Ik liep al een tijd rond met het idee voor een podcast. Dit is een heel mooie manier om te laten zien wat historici doen."

De leerlingen willen graag vragen behandelen van mensen die nu in Utrecht wonen. "Bijvoorbeeld mensen die zich afvragen waarom hun oude buren zo plotseling zijn verdwenen na de Tweede Wereldoorlog", zegt Huijnen tegen Radio M Utrecht. "Daarbij kunnen we hen helpen."

"Een ander voorbeeld: ik heb lang in Haarlem gewoond en me heel vaak afgevraagd: wie heeft voor mij in dit huis gewoond? Een heel kleine vraag, maar ook een vraag die goed te koppelen is aan een verhaal. Het antwoord laat zien hoe een stad in een tijdsbestek van honderd jaar is veranderd."

De UU heeft voor de serie een ervaren podcastproducente ingeschakeld. Begin maart moet de eerste aflevering online komen. Het project loopt tot eind juni. Mensen die leuke vragen hebben, kunnen die indienen via de website podcastuu.nl.

Docent Pim Huijnen: "Dit is een hel mooie manier om te laten zien wat historici doen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -