RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuw inkijkje in omstreden woningbouwproject Bunnik

1/3
BUNNIK - Lang was onduidelijk hoe het omstreden woningbouwproject langs de Kromme Rijn in Bunnik eruit komt te zien, maar sinds vandaag begint zich langzaam een beeld te vormen. Het college heeft aan raadsleden een rapport gedeeld van de projectontwikkelaar.

In het stuk is te zien hoe een architectenbureau De Hoenderik wil inrichten. In totaal moeten er 48 nieuwe woningen komen in een weiland ten noordoosten van het dorp. De rest van het nu vrijwel ongebruikte gebied moet natuur worden.

 Zo ziet de projectontwikkelaar het gebied voor zich Zo ziet de projectontwikkelaar het gebied voor zich | Foto: B4o Landschapsarchitectuur

DISCUSSIE

Politiek gezien is het laatste woord er nog niet over gezegd. Het college en de gemeenteraad kunnen het idee nog wijzigen, maar daarvoor is nog geen concreet voorstel gemaakt. Omdat de plannen buiten de bouwgrenzen van het dorp reiken, de zogeheten rode contouren, kan ook de provincie alles nog van tafel vegen.

Duidelijk is ook dat 1400 ondertekenaars van de petitie 'Houd Bunnik Groen' het niet eens zijn met de woningbouw. Onder hen zijn inwoners van Bunnik, maar ook recreanten die graag over het Jaagpad langs de Kromme Rijn lopen.

POLITIEK

Oud P21-wethouder Rob Zakee is een van de initiatiefnemers van dit verzet. Hij vindt dat met woningbouw de natuur wordt aangetast, ondanks dat groen een duidelijke plek in het kleine wijkje moet krijgen. Zijn partij moet in dit dossier nog een standpunt innemen.

Oppositiepartij CDA is duidelijk. "Ik heb erg veel moeite met bouwen in de natuur", zegt fractievoorzitter Leny Visser. "Het is een ontzettend grote ingreep." Ze wijst erop dat in de gemeente ook al flink wordt gebouwd in het westen van Odijk.

Bunnik praat al sinds 2011 over De Hoenderik. Het nieuwe inkijkje van de projectontwikkelaar borduurt voort op eerdere ideeën die de revue al hebben gepasseerd. Ook toen was er veel politieke discussie over.

 In dit weiland moeten de woningen komen In dit weiland moeten de woningen komen | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -