Instellingen

Spakenburg-speler Van den Houten vergat zijn schoenen: "Het was even schrikken"

Thomas van den Houten in actie tegen Ajax
Thomas van den Houten in actie tegen Ajax © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als je als amateurspeler tegen Ajax moet, en dan je voetbalschoenen vergeten. Het klinkt als een mop, maar het overkwam Spakenburg-speler Thomas van den Houten. "Het was even schrikken, maar het is goed gekomen", lachte hij na afloop van de met 7-0 verloren bekerwedstrijd.
Thomas van den Houten: "Ik had liever een legende geweest doordat ik een bal erin schoot en dat we door waren"
"Ik heb het verhaal al heel vaak moeten vertellen, het is redelijk trending nu. Ik moet er maar mee omgaan. Ik denk ook dat de trainer mij niet op de bank wilde zetten na deze blunder. Het is gebeurd en het was even schrikken, maar het is goed gekomen. Gelukkig woon ik in Amsterdam, maar het was een fantastische avond", aldus Van den Houten.
De linksback had het nodige werk op te knappen en stond na afloop met kramp in zijn tenen de pers te woord. "Het was behoorlijk zwaar aan de zijkant. Tadic die er de hele tijd komt, Dest die komt en de middenvelders nog. Dat was best wel heftig", blikt hij terug.
Toch is zijn verhaal groot nieuws geworden in Nederland. "Ik had liever een legende geweest doordat ik een bal erin schoot en dat we door waren. Maar nieuws is nieuws, en ik ben iets bekender geworden vandaag", grapt Van den Houten.

ONCE IN A LIFETIME VOOR BEEKHUIS

Voor Jasper Beekhuis was het ook een bijzondere avond. Hij viel in de rust in bij Spakenburg. "Ik heb al veel berichtjes van vrienden en familie, dat is top. Dit was geweldig. Dit maak je maar een keer mee in je leven, Ajax-uit in de Arena", zegt hij.
Jasper Beekhuis: "Dit maak je maar een keer mee in je leven"
Het stadion in Amsterdam was zelfs uitverkocht voor de bekerwedstrijd. "Het is ongelooflijk, en nog nooit gebeurd tegen een amateurclub. Voor zover ik weet. De hele beleving is echt genieten. Qua zenuwen viel het nog wel mee en ik voelde mij wel lekker. Je kan niets fout doen in het veld. Alles is mooi. Dit neem ik mee voor later. De uitslag vergeten we maar zo snel mogelijk", lacht Beekhuis.

KOELEWIJN KREEG KIPPENVEL IN ARENA

Voor de geboren Spakenburger Yoeri Koelewijn was vooral de voorbereiding een hoogtepunt. "Genieten? Dat is zeker gelukt. "Je ziet zoveel mensen en tijdens de warming-up kreeg ik wel kippenvel. Dan mag je wel even om je heen kijken. Voor mij was dat het hoogtepunt. Een bal afpakken en verder spelen is ook een hoogtepunt, maar daar staan en die muziek... Daarna gaat de knop om en start de wedstrijd, want je moet gewoon voetballen."
Yoeri Koelewijn: "tijdens de warming-up kreeg ik wel kippenvel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.