Mobiel bereik Utrecht Centraal verbeterd

© RTV Utrecht / Niels Drost
UTRECHT - Het mobiel bereik op station Utrecht Centraal heeft een upgrade gekregen. T-Mobile, Vodafone en KPN hebben in samenwerking met ProRail en NS een nieuw netwerk geïnstalleerd.
Door de ingrijpende verbouwing van het drukste treinstation van Nederland en de toegenomen drukte bleek de mobiele verbinding niet meer optimaal.
Het nieuwe systeem dat nu is aangelegd, is ook geschikt is voor de nieuwe generatie mobiele netwerken, zoals 5G. "Hierdoor is de mobiele dekking en de capaciteit van het systeem nu een veelvoud van wat het eerst was", laat de NS weten.
Bij het plaatsen van de nieuwe antennes is ook Bureau Spoorbouwmeester nauw betrokken geweest. Bij ver- en nieuwbouw van stations zorgt deze organisatie onder meer voor passende vormgeving. Zo zijn er voor de nieuwe antennes speciale kappen ontworpen die ook op andere Nederlandse stations toegepast gaan worden.
De komende weken wordt het netwerk intensief in de gaten gehouden. Het zal volgens de NS worden geoptimaliseerd wanneer dat nodig is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.