RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe accountant eerder aan de slag bij provincie voor inhaalslag jaarrekening

PROVINCIE UTRECHT - Accountant PwC gaat eerder dan gepland aan de slag bij de provincie Utrecht. Ernst & Young (EY) kan niet snel genoeg een inhaalslag maken bij het controleren van de jaarrekeningen, vindt gedeputeerde Robert Strijk. PwC kan naar verwachting wel op korte termijn orde op zaken stellen op de financiŽle afdeling. Daarover is een afspraak gemaakt met de provincie.

Een snelle inhaalslag is nodig omdat de provincie blunderde met de jaarrekening van 2017. Deze was anderhalf jaar te laat afgerond door het grootschalige onderzoek naar de niet-verantwoorde 12,2 miljoen van de Uithoflijn. Daardoor liep het afschrift van 2018 ook een forse vertraging op.

EY gaf eerder aan de controlewerkzaamheden daarvan pas dit voorjaar weer op te kunnen pakken. Volgens de accountant komt dat mede door de slechte kwaliteit van de stukken die de provincie had aangeleverd vorig jaar. Strijk erkent dat die kwaliteit beter moet, maar de klus moet alsnog sneller af zijn dan dat EY dit jaar kon bieden.

Het eerder invliegen van de nieuwe accountant PwC is een van de maatregelen die hij doorvoert om orde op zaken te stellen bij de financiŽle afdeling van het provinciehuis. Het op tijd aanleveren van jaarrekeningstukken is voor hem topprioriteit, omdat het ministerie van Binnenlandse Zaken al meerdere keren de provincie op de vingers tikte. Uitbetalingen van miljoenen uit het provinciefonds zijn als gevolg daarvan al eens tijdelijk opgeschort.

WEDEROM DUURDERE REKENING
De controle van de jaarrekening uit 2017 kostte de provincie al een dikke anderhalf miljoen. Door deze maatregel gaat ook de controle van 2018 veel duurder uitvallen, al is nog niet duidelijk hoeveel.

Volgens gedeputeerde Strijk is die extra kostenpost begroot. "De financiŽle gezondheid van de provincie verandert door deze oplossing niet. In de goedgekeurde begroting zit namelijk een post voor onvoorziene tegenvallers waaruit in dergelijke gevallen geput mag. Die post 'onvoorzien' is voldoende om de kosten van deze aanpak te dekken".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -