RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet en de heren van het walking football: gevulde agenda's

1/3
MAARSSENBROEK - De heren van het walking football team van OSM'75 in Maarssenbroek zijn vrijwel allemaal gepensioneerd. Tijd om het lekker rustig aan te doen, zou u kunnen denken. Maar daar zijn de heren nog lang niet aan toe. Er wordt gesport, er zijn clubjes en er is vrijwilligerswerk. En vooral: er zijn kleinkinderen waarop gepast moet worden!

ANDERE TIJDEN
'Vroeger' waren opa's en oma's oudere dames en heren die hielden van rust en koetjesrepen. Maar zelden zag je een grootouder door de kamer galloperen met een kleinkind op de rug. Tegenwoordig hebben veel grootouders één of meer vaste oppasdagen, waarbij er gekookt wordt voor de kleinkinderen, sportclubjes worden bezocht en er geholpen wordt bij het huiswerk.

Voetballer Leo is zo'n grootouder. Het oppassen kost hem behoorlijk wat energie, maar levert ook heel veel liefde en plezier op. Leo: "we doen het graag en als we eerlijk zijn, kan het in deze tijd soms ook niet anders. Als je kinderen een huis willen kopen, zullen ze toch echt beiden moeten werken. Kinderopvang is duur en dan worden opa's en oma's ingeschakeld. Het is iets van deze tijd, denk ik."

VOETBALLEN OP HET PLEINTJE
Ook Frank en zijn vrouw Louise passen een vaste dag in de week op. Op maandag eten ze na de walking football training snel een boterhammetje, om daarna naar de school van hun kleinzonen te gaan. Ze spelen met ze, gaan naar buiten - "Natuurlijk om een potje te voetballen op het pleintje" - en eten samen. "Maar het is niet zo dat we álles in het teken zetten van het passen op de kleinkinderen hoor", vult Louise snel aan, "we doen vooral veel leuke dingen. Als het mooi weer is, kan het zomaar zijn dat we in de trein stappen om lekker op pad te gaan!"

 Frank en Louise halen de kinderen van school Frank en Louise halen de kinderen van school | Foto: RTV Utrecht

Over drukken senioren


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -