Verhuizing Doornse mariniers naar Vlissingen lijkt van de baan

© RTV Utrecht
DOORN - Rond de verhuizing van de Marinierskazerne in Doorn is chaos ontstaan. Staatssecretaris Barbara Visser wil de verhuizing naar Vlissingen afblazen en de militairen in Nieuw-Milligen huisvesten. Sommige bewindslieden waren verrast door het voorstel van de staatssecretaris, meldt de NOS.
Al enige tijd waren er geruchten dat de verhuizing naar Vlissingen op losse schroeven zou staan. De provincie Zeeland stuurde daarom gisteren een brief naar staatssecretaris Visser om opheldering te vragen.

VERHUIZEN

De verhuizing van de mariniers speelt al jaren en stuit ook al zolang op bezwaren. Vlissingen is niet populair onder de mariniers en de verhuizing wordt in meerdere onderzoeken aangewezen als een van de oorzaken van de leegloop bij het elitekorps. Visser gebruikt dit ook als argumenten om de verhuizing naar Vlissingen af te blazen.
Ook heeft de Rekenkamer geconcludeerd dat de verhuizing duurder is dan gedacht.

NIEUW MILLIGEN

Vorige week vrijdag zou Visser de verhuizing al hebben willen afblazen. De Kazerne in Doorn zou niet naar Vlissingen gaan, maar naar Nieuw-Milligen, een buurtschap naast Apeldoorn. De gemeente Apeldoorn wil vooralsnog geen commentaar geven.

MARINIERS

De mariniers wachten het besluit af. Een woordvoerder zegt dat het aan de politiek is om een beslissing te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.