Utrechter (15) zwaargewond in Dordrecht

DORDRECHT - Een spookrijdende inbraakverdachte is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt door een ongeval op de A16 bij Dordrecht. Het gaat waarschijnlijk om een 15-jarige jongen uit Utrecht, heeft de politie zondagochtend laten weten.
De vermoedelijke inbreker reed rond 02.45 uur bij Dordrecht op de verkeerde weghelft van de A16 toen hij tegen een scherm naast de rijbaan botste bij een poging de snelweg te verlaten. De verdachte was kort daarvoor met de auto op de vlucht geslagen voor de politie die afkwam op een inbraakmelding bij een restaurant aan de Parklaan in Zwijndrecht.
De agenten zetten de achtervolging in toen daar een auto met hoge snelheid wegreed. Zij zagen dat de verdachte bestuurder even later op de A16 naar Rotterdam op de snelweg omdraaide. De jongen vervolgde daarop zijn vluchtpoging tegen het verkeer in en reed zijn auto vlak na de Drechttunnel in puin.
De politie sloot na het ongeval de rijbaan in de richting van Rotterdam af voor onderzoek, ter hoogte van de afslag Dordrecht. Deze stremming duurde ongeveer 2,5 uur. Het verkeer werd ondertussen omgeleid totdat de A16 rond 05.30 uur weer werd vrijgegeven.
De jeugdige spookrijder is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. In de buurt van het restaurant in Zwijndrecht wist de politie na een zoekactie nog twee verdachten van 19 en 23 jaar uit Utrecht aan te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.