Kort nieuws: Bunschoten wil camera's in centrum

PROVINCIE UTRECHT - De gemeente Bunschoten wil camera's plaatsen in het centrum. Daardoor moet het veiliger worden tijdens het uitgaan.Het plan om een grote schijnwerper in het centrum te plaatsen is gesneuveld. Het college denkt dat het verkeer er te veel last van heeft. De gemeenteraad moet nu de knoop doorhakken.
* De politie heeft verkeerscontroles gehouden in Cothen en Doorn. Op de Graaf van Lynden Sandenburgweg in Cothen, en de Leersumsestraatweg in Doorn werden zondag 300 mensen gecontroleerd. Van hen moesten er 41 blazen, maar niemand had teveel gedronken. Wel kregen negen mensen een boete wegens te hard rijden.
* Bunschoten is de MKB-vriendelijkste gemeente uit onze regio. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland.
Bunschoten wordt gevolgd door Renswoude en Veenendaal. MKB wil met het onderzoek aangeven hoe het is gesteld met het ondernemers-klimaat.
* De 82-jarige Hans de Rijk uit Utrecht is dit weekend koninklijk onderscheiden. Hij kreeg het lintje van burgemeester Wolfsen voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van wis- en natuurkunde. De Rijk schreef maar liefst 250 boeken over ondermeer grafologie en zogenoemde onmogelijke figuren. Verder was hij oprichter van de eerste Nederlandse Volkssterrenwacht.
* Burgemeester Gerritsen van De Bilt heeft dit weekend een Medaille van Verdienste uitgereikt. De heer Westermann uit het Duitse Coesfeld ontving de bronzen medaille in de Coesfeldzaal van Jagtlust. Westermann onderhoudt namens zijn gemeente al 30 jaar vriendschapsbanden met De Bilt. Vorige week nam hij afscheid als bestuurslid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.