Drie internetpooiers gearresteerd

AMSTERDAM - De politie heeft drie mannen in de leeftijd van 22 tot 27 jaar opgepakt die de afgelopen jaren tientallen vrouwen via internet zouden hebben geronseld voor de prostitutie. De vrouwen werkten in Amsterdam, Den Haag, Alkmaar en Utrecht.
De arrestaties vonden plaats in Den Haag, Nootdorp en Amsterdam. De verdachten zouden hun slachtoffers hebben benaderd via websites als Hyves en Partyflock. Vervolgens zouden ze hen tijdens dates hebben ingepalmd en hen ertoe hebben bewogen als prostituee te werken. Toen de vrouwen eenmaal achter het raam stonden, moesten ze onder meer protectiegeld aan de mannen betalen.
De verdachten gebruikten volgens de politie geen grof geweld. Ze zouden hun slachtoffers afhankelijk van hen hebben gemaakt en hen psychisch onder druk hebben gezet.
Twee van de verdachten zijn broers uit Den Haag. De derde komt uit Nootdorp. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van uitbuiting. Ook gaat justitie proberen geld en de waardevolle spullen die de drie met hun praktijken zouden hebben verkregen, af te pakken. Tijdens huiszoekingen nam de politie onder meer vier auto's en een scooter in beslag.
Het onderzoek naar de zaak loopt al een jaar en is in handen van de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Haaglanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.