Werkstraf voor Veenendaalse psychiater

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft maandag de 61-jarige psychiater Rien Schoonhoven uit Veenendaal veroordeeld tot 240 uur werkstraf en negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Volgens de rechtbank heeft Schoonhoven jarenlang ontucht gepleegd met een patiënte.
De officier van justitie had twee jaar cel geëist waarvan de helft voorwaardelijk. De patiënte kwam begin jaren negentig bij Schoonhoven onder behandeling. Hij geeft toe dat hij de geslachtsdelen van de vrouw heeft betast. Dat maakte volgens de verdachte deel uit van de behandeling. De vrouw deed aangifte nadat Schoonhoven deze behandeling had stopgezet.
De rechtbank oordeelde dat S. alle grenzen heeft overschreden met deze ongebruikelijke therapie. S. is vorig jaar al door het hoogste tuchtcollege levenslang geschrapt als psychiater. Wegens die zware straf vond de rechtbank het niet nodig om S. naar de gevangenis te sturen. Maar omdat de ex-psychiater zelf niet vindt dat hij iets verkeerd heeft gedaan, legde de rechtbank hem wel een lange voorwaardelijke gevangenisstraf op. Ook moet hij zijn slachtoffer 7500 euro betalen.

Archief: Patiënte over ontuchtpsychiater uit Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.