Motorrijders beboet voor crossen op landgoed

PROVINCIE UTRECHT - Op het landgoed Dartheide bij Doorn zijn twee motorrijders betrapt op het crossen in een gebied waar dat niet mag.
Zij gingen er vandoor, waarop agenten achter hen aan gingen. Ondanks een val over een boomstam door één van de twee, wisten zij lange tijd uit handen van de politie te blijven.
Een motoragent wist het tweetal bij de afslag Driebergen van de Rijksweg A12 tot stoppen te dwingen. Zij kregen een bekeuring van driehonderd euro per persoon voor onder meer het rijden in verboden gebied, slechte zichtbaarheid van kentekenplaat en het negeren van een stopteken.
De twee werden betrapt tijdens een grote actie van de milieupolitie in onze regio: in het kader van de 'groene handhavingsdag' deelden tientallen ambtnaren aan 58 mensen boetes uit voor overtreding van milieuwetgeving.
Boswachters, studenten en vrijwillige agenten deden zondag mee aan de actie. In Onder meer Doorn, Bunnik Amersfoort en Breukelen kregen mensen boetes voor vissen zonder visacte, niet aanlijnen van de hond, paardrijden buiten de ruiterpaden en het illegaal storten van afval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.