Cel geëist voor poging tot doodslag Neude

UTRECHT - Tegen de 19-jarige Ruben ter H. uit Doetinchem, die in augustus op de Neude in Utrecht Jonas Melsert zwaar mishandelde met een fietsslot, is drie jaar cel geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk. De officier van justitie achtte poging tot doodslag bewezen.
Het ernstige incident had plaats tijdens introductiedagen voor studenten in augustus. De verdachte was eerstejaarsstudent in Utrecht. Hij had een aantal vrienden op bezoek. Tijdens het uitgaan kregen ze ruzie met
drie Utrechtse jongens.
De vechtpartij was eigenlijk al gesust, toen de verdachte met een fietsslot Melsert te lijf ging. Die jongen lag weken in coma. De verdachte en zijn vrienden meldden zich de volgende dag bij de politie.
Tijdens de zitting bleek dat de verdachte zijn leven op orde leek te hebben, na een moeilijke jeugd met een aantal veroordelingen wegens brandstichting. Ter H. gaf aan spijt te hebben en barstte tijdens de zitting in tranen uit. Hij heeft een brief geschreven aan het slachtoffer.

VOETBALLEN

Met Melsert gaat het nog steeds slecht. Deze jongen schreef dat hij nooit meer kan voetballen. Hij moet nog verschillende operaties ondergaan en hoopt ooit weer te kunnen studeren.
De officier gaf toe dat de verdachte niet de bedoeling had dit zware letsel toe te brengen. Maar wie iemand met zo'n slot te lijf gaat, loopt het risico iemand dood te slaan, betoogde de officier.
De advocate van de verdachte wees erop dat er in vergelijkbare zaken veel lagere straffen zijn uitgedeeld. De rechtbank doet op 8 december uitspraak.
Verslaggever Ardy Stemerding volgt de zaak. Beluister hieronder zijn bijdrage.

Verdachte mishandeling Neude betuigt spijt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.