RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Plannen voor snelweg Leidsche Rijn

1/4
REGIO - In nieuwe plannen van het Utrechts Verkeer- en Vervoerberaad (UVVB) zijn meerdere opties opgenomen met daarin een snelweg door Leidsche Rijn.Het gaat om het doortrekken van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU), ook bekend als de N230 of Zuilense Ring, naar de A12. Er zijn ook opties zonder snelweg van de NRU naar de A12. Gemeenten en provincie moeten met het plan het toekomstige wegennet vaststellen.De stad Utrecht is altijd fel tegen het doortrekken geweest, maar andere gemeenten hebben er wel oren naar. De Utrechtse verkeerswethouder De Weger, toevallig ook voorzitter van de Bestuursregio Utrecht, benadrukt dat het een van de mogelijke varianten is, waarover nog geen besluit is gevallen.In het rapport staan ook ideeen over het verbeteren van de bereikbaarheid van Knooppunt Hoevelaken.
CONCREET

Behalve opties voor het autoverkeer in en rond de stad Utrecht noemt het UVVB ook een serie concrete maatregelen voor onder meer fiets, het openbaar vervoer die direct kunnen worden uitgevoerd.Enkele van de concrete maatregelen:

- Reistijd bussen Wijk bij Duurstede en Utrecht ingekort

- Verbeteringen busverbinding Utrechtse Heuvelrug en De Bilt

- Meer promotie P&R

- Meer bussen op lijn 10 in de stad Utrecht

- Fietstunnel tussen De Uithof en Nieuwegein

- Nieuw fietspad tussen Amersfoort-Noord en Nijkerk

- Fietstunnel onder N226 tussen Leusden en Amersfoort

- Meer en betere fietsparkeerplaatsen bij stationsHet pakket met basismaatregelen wordt na behandeling in de gemeenteraden en Provinciale Staten van Utrecht definitief vastgesteld.Het volledige pakket met mobiliteitsmaatregelen is eind 2009 bekend. De Startnotities voor de Ring Utrecht en het knooppunt Hoevelaken liggen vanaf 5 december gedurende 6 weken ter inzage. Vanaf dat moment loopt ook een inspraakronde.


Bezoek ook:
- Protest van A naar Belachelijk
- Site Projectbureau Verder
- Dossier Zuilense Ring


Nieuwsoverzicht