Kort nieuws: Autokraker in Jaarbeurspleingarage

REGIO - In Utrecht is een 14-jarige jongen aangehouden op verdenking van inbraak in auto's in de parkeergarage aan het Jaarbeursplein. Twee andere daders hielpen hem daarbij. De drie gingen er vandoor toen ze politie zagen. Alleen de 14-jarige jongen kon worden gepakt, hij moest voor verhoor mee naar het bureau.
* Na klachten over een lekkage in een flat in Zeist heeft de politie een hennepplantage opgerold. In de woning aan de Laan van Vollenhoven stonden honderden planten en kweekapparatuur. De bewoner was gevlogen, maar wordt gezocht.
* Bunnikse jongeren hebben maandagmiddag een rookbom afgestoken in het winkelcentrum in hun dorp. Getuigen wisten de politie een duidelijk signalement te geven van de daders. In totaal werden zes tieners aangehouden; zij krijgen een taakstraf.
* Soest krijgt een nieuwe vrijwilligersboom De Mammoetboom die de gemeente eerder dit jaar plantte, als waardering voor de vrijwilligers in het dorp, is dood. Het was voor inwoner Robert de Brauwer reden de Mammoetboom in zijn eigen tuin aan te bieden als nieuwe vrijwilligersboom. Soest grijpt het aanbod met beide handen aan en zal de boom komende woensdag verplaatsen en herplanten.
* In De Meern is een automobilist aangehouden, omdat hij teveel had gedronken. De politie zette de 26-jarige man uit De Meern gisteravond op de Laan 1954 aan de kant. Na een blaastest moest hij mee naar het bureau. Zijn rijbewijs raakte hij meteen kwijt. Een passagier van de man bleek gezocht te worden door de politie. Ook hij is aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.