Oppositie: rechtszaak tegen Vathorst-ambtenaar

AMERSFOORT - De Amersfoortse topambtenaar die een flinke fout heeft gemaakt bij het kopen van grond in Vathorst-West, hangt mogelijk een rechtszaak boven het hoofd. De oppositie in Amersfoort wil weten of de topambtenaar strafrechtelijk kan worden vervolgd.
In 2006 wil Amersfoort een stuk land kopen waar Vathorst-West moet komen. De topambtenaar die daarbij is betrokken, vertelt een projectontwikkelaar over de plannen. Die projectontwikkelaar koopt daarop snel het stuk grond en is zo de gemeente voor. Amersfoort moet daarna miljoenen meer betalen voor hetzelfde stuk grond.
De kwestie kost verantwoordelijk wethouder Hekman bijna zijn baan. De oppositie wil dat hij opstapt, maar de coalitiepartijen nemen genoegen met de verklaring van de wethouder. De topambtenaar werkt inmiddels niet meer bij de gemeente. Een aantal oppositiepartijen laat het er niet bij zitten en wil hem voor de rechter slepen.
De oppositiepartijen hebben ook het college gevraagd aangifte te doen. Of de gemeente Amersfoort dat wil weten we uiterlijk over drie weken. Dan komt de wethouder met een reactie.

Oppositie: rechtszaak tegen blunderende Vathorst-ambtenaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.