Nieuwe dienstregeling Breukelen-Utrecht

UTRECHT/BREUKELEN - Het openbaar vervoer van Breukelen naar Utrecht en terug krijgt een nieuwe dienstregeling. Hierdoor kunnen passagiers makkelijker en vaker heen en weer reizen.
Vanaf station Breukelen wordt het vanaf 14 december op de lijnen 120, 130, 143 en 526 (buurtbus) mogelijk om over te stappen van bus op trein. De meeste bussen op deze streeklijnen van Connexxion gaan vaker rijden.
Doordeweeks en op de zaterdag overdag pendelt tussen de stations Breukelen en Utrecht CS vier keer per uur een trein. Voor de meeste reizigers in de omgeving van Breukelen betekent dit sneller openbaar vervoer. De trein doet een kwartier over de rit tussen beide stations. Van de stations Maarssen en Zuilen brengen de bussen van GVU passagiers naar Lage Weide en De Uithof.
Met de komst van de nieuwe dienstregeling worden milieuvriendelijke bussen ingevoerd met een lage instap voor mensen die slecht ter been zijn. Op beeldschermen staat hoe laat de eerstvolgende trein aankomt in Breukelen. Op de streekbussen van en naar station Breukelen geldt een jaar lang een actiekorting van 50%.
Over de veranderingen in het openbaar vervoer tussen Breukelen en Utrecht CS hebben de provincie Utrecht, Bestuur Regio Utrecht, het projectbureau Randstadspoor en de vervoerders NS, Connexxion en GVU een gezamenlijke website gelanceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.