Kort nieuws:Man springt op autodak

REGIO - Op de Augustus Genestetstraat in Utrecht is een man aangehouden die zicht niet kon legitimeren nadat hij op een autodak had staan springen.
Op het bureau verklaarde de 24-jarige Utrechter dat hij op het dak van zijn eigen auto had staan stampen omdat hij gefrustreerd was.
* In een bedrijfsverzamelgebouw in Bunschoten heeft vrijdag een brandje gewoed. Door de grote rookontwikkeling rukte de brandweer met groot materieel uit, maar dat bleek achteraf niet nodig.
* Gynaecoloog Kroeks uit Bilthoven is koninklijk onderscheiden. De vrouwenarts wordt daarmee geroemd voor de rol die hij heeft gespeeld in het Utrechtse Diakonessenhuis. Daar heeft hij zich in de 33 jaar die hij daar werkte, ingezet voor een fusie en verschillende reorganisaties. De gynaecoloog mag zich na vanmiddag Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.
* Een hoogbejaarde vrouw in Driebergen heeft een beroving voorkomen door op tijd de deur dicht te doen.
Twee jonge vrouwen hadden bij haar aangebeld en deden alsof ze van de thuiszorg waren. Ze hadden een pasje bij zich, maar de 93-jarige dame vertrouwde het niet. De politie zegt dat het ging om een babbeltruc en dat daar de laatste tijd meer meldingen over binnen komen.
* In Bunnik is donderdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Mevrouw Knoppers-Gerritsen is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Knoppers organiseert al 25 jaar muziekavonden in Bunnik. Ook zet ze zich in voor de Vrouwentaalgroep in Zeist. De versierselen werden haar gisteravond opgespeld door burgemeester Janssen van Zeist.
* Rhenen versoepelt de regels rond de bouw van sociale woningen. Nu moeten ontwikkelaars bij nieuwe projecten nog minimaal 30 tot 35 procent aan sociale woningbouw in het plan opnemen. Ze kunnen de verplichting binnenkort afkopen. Met het geld wil de gemeente op andere locaties sociale woningen bouwen.
* Bouwbedrijf BAM in Bunnik tekent voor de ontwikkeling en bouw van een ziekenhuis in Boxmeer. Het nieuwe ziekenhuis in Noord-Brabant krijgt 220 bedden en de bouw begint volgende maand. Met het project is een bedrag van 66 miljoen euro gemoeid. Het ziekenhuis moet in 2011 gebruiksklaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.