Aandeelhouders Fortis woest op top

UTRECHT - Aandeelhouders van Fortis legden de top van het financiële concern maandag in Utrecht het vuur na aan de schenen.
De beleggers die enorme verliezen hebben geleden, wilden tekst en uitleg van het bestuur van Fortis en voormalige topmannen Herman Verwilst en Filip Dierckx en vroegen ze verschillende keren het boetekleed aan te trekken.
Vicevoorzitter Jan-Michiel Hessels van de raad van commissarissen antwoordde dat hij en zijn collega's vele slapeloze nachten hebben gehad door het debacle.

BESTUUR

In het laatste uur van de acht uur durende vergadering werd gestemd over het nieuwe tijdelijke bestuur van Fortis, dat momenteel nog bestaat uit een internationale verzekeringstak en een besmette kredietportefeuille.
De 76-jarige Belgische zakenman Etienne Davignon kreeg goedkeuring van een nipte meerderheid. Ook stemden de aandeelhouders voor Karel De Boeck als bestuursvoorzitter en voor Cheung Chi Yan, vertegenwoordiger van grootaandeelhouder Ping An, als bestuurslid.
De Nederlander Jan-Michiel Hessels en Philippe Bodson behaalden geen meerderheid. In Brussel volgt dinsdag eenzelfde vergadering.
Fortis werd eind september opgesplitst en verdeeld omdat het dreigde om te vallen na de te dure overname van delen van ABN Amro. Het aandeel daalde drastisch en is momenteel minder dan 1 euro waard.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.