RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lerarentekort in Utrecht minder nijpend dan in andere grote steden

UTRECHT - Het lerarentekort is in Utrecht nog niet zo nijpend als in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Dat zei wethouder Anke Klein vanmiddag, in antwoord op vragen van de VVD, D66, de PvdA, ChristenUnie en GroenLinks.

De partijen wilden weten waarom het college geen noodplan naar de onderwijsminister (Arie Slob) stuurt vanwege het lerarentekort. De drie andere grote steden hebben dat wel gedaan.

Volgens de wethouder is dat in Utrecht nog niet nodig. "De problematiek is in Utrecht zeker ook nijpend, maar wel net anders. In de andere grote steden gaat het om honderden openstaande vacatures, waar het in Utrecht over tientallen gaat."

De wethouder benadrukte dat een noodplan in Utrecht wel ingezet kan worden mocht dat volgens het college en schoolbesturen nodig zijn.

Veel basisscholen in de provincie Utrecht gaan volgende week dicht tijdens de stakingen in het onderwijs. Dat blijkt uit een rondgang van RTV Utrecht langs meer dan 150 basisscholen in de provincie. We zijn benieuwd wat ouders vinden van de aangekondigde staking. We zijn blij als u hier wat vragen invult.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -