RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet en de heren van het walking football: mantelzorgen

1/2
MAARSSENBROEK - Ruim twintig heren doen er mee met het walking football team van OSM '75 in Maarssenbroek. Allemaal 'senioren', al gedragen ze zich op maandagochtend op het veld zeker niet zo! Het gros van de heren is pensioengerechtigd en bij de daarbij horende leeftijd horen vaak ook hier en daar wat kwaaltjes. Bij de spelers zelf of bij hun echtgenotes.

MET ÉÉN BEEN IN DE LAPPENMAND
Margreet schuift bij Flip en Ria Tengnagel aan voor het ontbijt. Beiden hebben nog een vol leven met allerlei activiteiten, maar staan ook met één been in de lappenmand. Zo gaat Ria twee keer per week naar 'haar cluppie' in woonzorgcentrum de Merenhoef in Maarssen, een bont gezelschap gezellige dames met één gemene deler: ze hebben allemaal een vorm van dementie. Het gaat goed met Ria, hoewel nieuwe of onverwachte omstandigheden haar wel uit haar doen brengen.

"Het gaat best goed zo", begint Flip, "we redden het wel met z'n tweetjes. Soms moet ik iets heel vaak opnieuw zeggen, maar we hebben het wel gezellig samen." Nu Flip zelf ook fysieke problemen heeft, maakt hij zich eigenlijk nog het meest zorgen om zijn vrouw. "Binnenkort moet ik voor behandeling dagelijks naar het ziekenhuis. Om die behandeling maar ik me niet zo'n zorgen, maar hoe gaat dat dan met mijn vrouw?!"

VRIJWILLIGERSWERK
Flip doet veel vrijwilligerswerk - "ik ben graag bezig" - maar merkt dat de zorg voor zijn vrouw soms veel tijd opslokt: "Ik zal altijd betrokken en actief blijven bij de club, maar ben wel wat dingen aan het afstoten. Mijn leven en omgeving veranderen, dus dan moet ik soms wat dingen aan andere mensen overlaten. Dat is moeilijk, maar komt goed hoor!"

In hetzelfde schuitje: perikelen die bij de leeftijd horen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -