RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Onderzoek naar situatie bushalte Lekbrug Vianen: 'We kunnen heel wat dingen verbeteren'

1/2
VIANEN - Hoe denken reizigers over bushalte Lekbrug in Vianen? Hoe is het gesteld met de veiligheid van het station en is de plek ook goed bereikbaar voor bijvoorbeeld fietsers? Om daar achter te komen, houdt de provincie samen met de gemeente Vijfheerenlanden een enquête.

Het busstation ligt aan beide kanten van de A2 en bestaat uit een oost- en westzijde. Daarnaast zijn er fietsenrekken, maar moeten reizigers soms nog een eind lopen voordat ze aan de andere kant van de snelweg de bus kunnen pakken. Gebruikers van het station krijgen daarom een vragenlijst waarin zij hun mening kunnen geven over de locatie.

STALLINGEN

"Je merkt dat de overstap van fiets naar openbaar vervoer steeds belangrijker wordt", zegt Gwen Boon, programmamanager fiets bij de provincie Utrecht. "Veertig procent gaat al op de fiets naar het station. Maar dan moeten wel de stallingsvoorzieningen op orde zijn. De gemeente Vijfheerenlanden heeft ons daarom uitgenodigd om hier een kijkje te komen nemen."

Volgens Boon is de situatie bij bushalte Lekbrug bijzonder. "Het is hier heel druk en er zijn stallingsplekken die helemaal vol staan, terwijl er ook plekken zijn die zo goed als leeg zijn."

VEILIGHEID

Er zijn inmiddels al verschillende reacties binnengekomen. "Een daarvan is dat het station wat beschutting mist. Vooral tijdens de koude dagen is het ongemakkelijk om hier 20 minuten te wachten. Maar ook veiligheid is een issue omdat het hier best verlaten is. Er is ook weinig licht", aldus een van de enquêteurs. "We kunnen heel wat dingen verbeteren, maar daar zijn we mee bezig."

Gerdien Bikker van het CDA in de Staten is blij dat de provincie onderzoek doet naar de situatie bij bushalte Lekbrug. "De provincie doet goed werk door reizigers te vragen wat zij ervan vinden. Er zijn zeker verbeterpunten en ik zou heel graag zien dat dat aangepakt wordt."

 Enquêteur Murat, programmamanager Gwen Boon en Statenlid Gerdien Bikker. Enquêteur Murat, programmamanager Gwen Boon en Statenlid Gerdien Bikker. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht