RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wat vinden ouders van de staking op scholen, laat het ons weten


PROVINCIE UTRECHT - Donderdag en vrijdag staken opnieuw veel leraren op basisscholen en middelbare scholen in de provincie Utrecht. RTV Utrecht wil graag van ouders uit de regio weten of zij de problemen in het onderwijs herkennen en wat ze vinden van de staking. Hier kun je een paar vragen beantwoorden. We zijn benieuwd naar je mening. Na het weekend komen we met de resultaten.

Uit een rondgang van RTV Utrecht langs 166 basisscholen in de provincie blijkt dat een meerderheid mee doet aan de staking. Zes op de tien scholen houden de deuren dicht. Volgens de Algemene Onderwijsbond uit Utrecht is de stakingsbereidheid onverminderd groot. "In november gingen landelijk vierduizend scholen dicht, met nog een week te gaan staat die teller nu al op ruim drieduizend. Dus we gaan zeker op zo'n zelfde aantal uitkomen", vertelt Simone van Geest van AOb.
Eind vorig jaar zegde minister 150 miljoen toe om de arbeidsvoorwaarden van de leraren te verbeteren maar volgens AOb is dit zeker niet voldoende. "Natuurlijk hebben we een schep geld gekregen van de minister maar dat is niet structureel. Daar kan je niets voor lange termijn mee oplossen, kan je geen kleinere klassen van maken. Die som geld hebben we nu ingebouwd in onze CAO, maar die loopt in oktober al weer af. En als we in oktober pas weer gaan staken is het te laat. Daarom laten we nu weer luidkeels van ons horen."
Het is de vierde staking in drie jaar en voor het eerst twee dagen achter elkaar. Dat bezorgt sommige ouders kopzorgen. Hoe zit het met opvang? Neem je een dag vrij, regel je oppas of kan je kind naar de opvang.

Veel scholen gaan helemaal dicht, maar er zijn ook scholen waarde animo onder leraren minder groot is. Zo was RTV Utrecht op de Patioschool in De Bilt. Van alle leraren gaat alleen meester Zwaneveld van groep 8 staken. "Al is het maar een zacht stemmetje van deze school, ik ga daar toch mijn stemmetje laten horen."

Meester Zwaneveld gaat staken, maar zijn collega's op school niet


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -