RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minderheidscoalitie Stichtse Vecht op zoek naar vierde wethouder

STICHTSE VECHT - VVD, CDA en PvdA in de gemeente Stichtse Vecht gaan actief op zoek naar een vierde wethouder. Het college van burgemeester en wethouders had sinds het opstappen van GroenLinks-wethouder Linda van Dort nog maar drie wethouders, vanaf nu wordt er dus actief gezocht naar een opvolger.

Een maand na het plotselinge vertrek van Van Dort in november vorig jaar, werd GroenLinks aan de kant geschoven als coalitiepartner. Dat zou overigens niets te maken hebben gehad met het opstappen van Van Dort. De drie overgebleven partijen zouden te weinig draagvlak zien voor een samenwerking met GroenLinks.

MINDERHEID

De coalitie verloor na dit besluit haar meerderheid in de gemeenteraad. Het gevolg is dat het college daarom op zoek moet naar een meerderheid in de gemeenteraad om de nieuwe wethouder uiteindelijk te kunnen aanstellen. Daarom is een motie ingediend die volgende week besproken wordt in de gemeenteraad.

VVD, CDA en PvdA zoeken iemand die zich gaat bezighouden met de portefeuille ruimtelijke ordening. In de sollicitatiecommissie voor die nieuwe wethouder moet verder een afvaardiging van de gemeenteraad komen, met CDA'er Hetty Veneklaas als adviseur vanuit het college.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -