RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boeren willen weer massaal actievoeren in Den Haag

PROVINCIE UTRECHT - Boeren willen op 5 februari weer massaal voor een protest naar het Catshuis in Den Haag. Op die dag staat volgens de actiegroep Farmers Defence Force weer een gesprek gepland tussen het Landbouwcollectief en premier Rutte en minister Schouten van landbouw.

Farmers Defence Force wil dat er op 5 februari "spijkers met koppen worden geslagen. Daar moet de finale klap worden gegeven", aldus de actiegroep in een verklaring. "Het is judgement day. FDF heeft jullie nodig. Druk is nog nooit zo belangrijk geweest als op deze dag. Zorg dat Rutte zich wel drie keer bedenkt voor hij de Nederlandse boeren opnieuw durft te belazeren. Wij accepteren geen offers van boeren meer. Wij accepteren geen leed voor onze families meer. Het is genoeg geweest."

AGRACTIE
Onlangs kondigde ook Agractie Nederland, de andere boerenactiegroep, aan weer op de barricades te gaan staan. Het is de bedoeling dat ergens de komende periode op een dag actie te gaan voeren bij zo'n veertig "opvallende locaties" in Nederland.

Het gaat dan om bijvoorbeeld supermarkten en winkelcentra. Die zullen volgens Agractie worden "aangekleed met tractoren en spandoeken".

Vorig jaar werd al meerdere keren actie gevoerd door de boeren, vooral in Den Haag, maar ook bij het RIVM in De Bilt. De protesten waren vooral gericht tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse regering. Volgens de boeren worden ze daardoor onevenredig hard getroffen. De acties leidden tot veel verkeerschaos, omdat boeren massaal met hun tractoren de weg op gingen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -