RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM eist taakstraf en jeugddetentie voor 16-jarige verdachte van drogisterij-overval Amersfoort

1/2
AMERSFOORT/SOEST - Een 17-jarige jongen uit Soest hangt een taakstraf en een verblijf in de jeugdgevangenis boven het hoofd voor de overval op drogisterij Trekpleister in Amersfoort, afgelopen zomer. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag 180 uur werkstraf tegen de jongen, plus 365 dagen jeugddetentie. Daarvan zijn 347 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De jongen zou onder toezicht van de reclassering moeten meewerken aan een zinvolle dagbesteding. Verder wil de officier van justitie dat hij een speciale leerstraf gaat volgen om hem op het rechte pad te houden. De slachtoffers van de overval zouden een schadevergoeding moeten krijgen.

Doe de kluis open, snel! Anders gebeuren er dingen!"
Overvaller drogisterij Amersfoort

De jongen was pas 16 jaar oud toen hij donderdagavond 13 juni vlak na de overval in de Van Brammenstraat met een even oude vriend werd opgepakt. Rond kwart voor zeven waren ze de drogisterij binnengedrongen en bedreigden ze het personeel met een alarmpistool en een mes. De winkelmedewerkers moesten hun telefoons wegleggen en met hun handen omhoog op hun knieŽn in het kantoor gaan zitten.

HEROPVOEDING

In het kantoortje sloeg een van de overvallers met het vuurwapen op de kluis en riep dat die geopend moest worden. Toen bleek dat dit vanwege de tijdklok op de kluis niet mogelijk was, gingen de verdachten er met de telefoon van een van de medewerkers vandoor. De politie startte direct een grootscheepse zoekactie in de omgeving en wist de twee jongens al snel aan te houden.

 Aanhouding van verdachte. Aanhouding van verdachte. | Foto: Keistadnieuws

De zaak tegen de andere jongen, eveneens uit Soest afkomstig, werd vandaag aangehouden tot 24 april. De rechtbank wil nog laten onderzoeken of hij in aanmerking komt voor een gedrags-beÔnvloedende maatregel, dat is een soort verplichte heropvoeding.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht