RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Familie Zitman legt beslag op bezittingen vermoorde Miranda en verdachte Bart B.

SOEST - De nabestaanden van de eind 2018 vermoorde Miranda Zitman uit Soest hebben beslag gelegd op de bankrekeningen van Miranda en de verdachte, haar partner Bart B. Ook op het onroerend goed van Miranda is beslag gelegd. Dat heeft een advocaat van de familie bekendgemaakt.

Daarmee is ook een civiele procedure gestart, heeft erfrechtadvocaat Christel Jaarsma eerder deze week aan RTV Utrecht laten weten. "We willen duidelijk krijgen wie de erfgenamen zijn in de nalatenschap van Miranda. Bovendien willen we uitsluiten dat verdachte Bart B. als erfgenaam in aanmerking kan komen. Dat lijkt ons niet wenselijk."

NOG NIET VEROORDEELD
Omdat Bart B. nog niet veroordeeld is, kan hij volgens de Nederlandse wet op dit moment nog steeds erven van Miranda. Zolang er een hoger beroep of andere rechtszaak openstaat kan B. nog aanspraak maken op haar geld. Dat wil de familie koste wat kost voorkomen. De zaak rond Miranda Zitman is nog niet inhoudelijk behandeld. Het proces kan nog lang duren.

Jaarsma zegt dat de familie het hele eigen vermogen van Miranda wil veiligstellen. In een eerdere rechtszitting werd duidelijk dat B. geld van haar rekening had weggesluisd. Volgens het OM heeft hij bij de bank van Miranda haar identiteitsgegevens en inlogcodes gebruikt.

Zo zou B. 116.000 euro van zijn vriendin hebben gestolen. Dat zou hij al hebben gedaan voor Miranda vermist raakte. Mogelijk was het zelfs de oorzaak van een ruzie.

KAPPERSZAAK
Hoeveel vermogen Miranda had is niet duidelijk. Ze had haar kapperszaak in Amsterdam verhuurd en dat moet een fors bedrag hebben opgeleverd. De familie wil voorkomen dat de nalatenschap uitgehold wordt. Over hoe het met de nabestaanden zelf gaat, wil de advocaat geen mededelingen doen.

Bart B. wordt ervan verdacht dat hij zijn partner Miranda Zitman eind 2018 heeft gedood en dat hij haar lichaam in verschillende delen heeft gedumpt. Een deel lag in de tuin van haar woning aan de Lange Brinkweg in Soest en een deel zat in een koffer die in Amsterdam werd ontdekt. Enkele lichaamsdelen zijn nog altijd zoek. B. meldde zich in april bij de politie. Hij zou zich na haar dood nog wekenlang via onder meer haar e-mailadres, inlogcodes en persoonsgegevens hebben voorgedaan als zijn vermoorde partner.

De rechtszaak tegen Bart B. wordt op 6 en 7 april inhoudelijk behandeld. B. is door de rechter verplicht om daarbij aanwezig te zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -