RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Laatste dag om koopjes te scoren bij de Utrechtse Bazaar: markthal moet dicht

UTRECHT - Na meer dan dertig jaar komt er een einde aan de Utrechtse Bazaar. De overdekte markt is vandaag voor de laatste keer open.

De hal met kramen moet tot groot verdriet van de organisatie dicht van de gemeente. Reden is een betalingsachterstand van bijna een half miljoen euro. De bazaar stapte nog naar de rechter om sluiting te voorkomen, maar tevergeefs.

De Utrechtse Bazaar werd in 1981 opgericht en groeide in de loop der jaren uit tot een bekend dagje uit. Er staan honderden kraampjes met uiteenlopende koopwaar. Van etenswaren, bloemen en planten, tot speelgoed, kleding en tweedehands spullen. Daarnaast kun je er naar de kapper of nagelstylist, zijn er live-optredens en kinderattracties.VERHUIZING

In 2012 verhuisde de markt noodgedwongen van de Bloemenveiling in Vleuten naar een hal aan de Groenewoudsedijk bij bedrijventerrein Papendorp. Volgens Bazaar-directeur Laurens van der Heijden betaalde hij op de nieuwe locatie een veel te hoge huur en mocht hij er alleen in het weekeinde gebruik van maken.

Plannen om er op andere dagen bijvoorbeeld kunstenaars de ruimtes te laten gebruiken, of het idee om het parkeerterrein doordeweeks beschikbaar te stellen aan bedrijven, werden volgens de Bazaar allemaal afgewezen.

STRIJDBAAR

Van der Heijden zei eerder dat hij zich niet zomaar bij het besluit neerlegt. Hij hoopt dat er toch nog een oplossing gevonden kan worden, zodat de Bazaar doorkan. Hij startte onder meer een petitie om steun te krijgen.

"De signalen die uit de samenleving komen zijn zeer bemoedigend", zei Van der Heijden eerder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht