RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Herenigde zussen zoeken biologische ouders in China

1/2
AMERSFOORT - Ruim 21 jaar geleden vertrokken Ida en Minke vanuit een kindertehuis in China naar West-Europa: Ida werd in Denemarken geadopteerd, Minke in Nederland, waar ze in een tegenwoordig in Amersfoort wonend gezin werd opgenomen. Tot voor kort wisten de zussen niet van elkaars bestaan, maar een DNA-test bracht hen toch bij elkaar. Nu zijn ze samen op zoek naar hun biologische ouders.

De zoektocht voor Minke naar haar biologische ouders begon toen ze een studiereis maakte in China. Het gevoel om te ontdekken wie haar biologische ouders zijn werd steeds sterker en daarom stuurde ze haar DNA naar een internationale databank. Niet veel later bleek er een match met iemand uit Denemarken. Het blijkt haar zus te zijn.

OVEREENKOMSTEN
"Nadat we die match hadden, begonnen we te praten op Facebook. Toen kwamen we er heel snel achter dat we uit hetzelfde plaatsje kwamen en in hetzelfde kindertehuis hadden gewoond. Onze verhalen leken heel erg op elkaar. Daarna zijn we foto's gaan sturen en toen zagen we dat onze babyfoto's ook heel erg op elkaar lijken."

Inmiddels zijn de twee zussen met hun zoektocht gestart. "We zijn nu een video aan het maken waarin we in het Chinees vertellen dat we op zoek zijn naar onze biologische ouders in China", vertelt Minke. "Dus dan zeggen we onze geboortedatums en de plaats in China waar we vandaan komen. We vertellen ook de reden waarom we onze ouders willen zoeken. We willen laten weten dat we nog leven en ze vragen hoe h˙n leven is geweest. En we willen ze laten weten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken."

SPELD IN HOOIBERG
Minke had tot voor kort het idee dat het onmogelijk is om je Chinese ouders te vinden. Ze weet dan wel in welke provincie ze is geboren, maar het blijft toch zoeken naar een speld in een hooiberg. Nu ze haar zus heeft gevonden, is ze toch een stapje dichterbij gekomen. "We gaan het wel proberen en we zullen zien. Ik denk dat we een bijzonder verhaal hebben omdat we twee zusjes zijn die op zoek gaan in China. Dat zie je niet zo heel vaak, dus misschien gaat het ons toch wel lukken."

De twee zussen zijn vandaag nog samen in Amersfoort. Morgen vliegt de Deense Ida terug en moeten de twee het voorlopig zonder elkaar stellen. De zoektocht zetten ze wel voort.

Het bijzondere herenigingsverhaal van de twee Chinese zusjes.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -