RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeeland over marinierskazerne: Vertrouwen in staatssecretaris is geschaad

DOORN - Staatssecretaris Visser van Defensie heeft een "pittig gesprek" gehad met de provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en het waterschap over de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. Het plan wordt heroverwogen. Visser heeft excuses aangeboden voor het gebrek aan communicatie hierover en verder vooral geluisterd, laat haar woordvoerder weten.

Het nieuws dat het kabinet twijfels heeft over de eerder toegezegde komst van de mariniers, is de Zeeuwse bestuurders rauw op het dak gevallen. De provincie Zeeland zegt na afloop van het gesprek dat het vertrouwen in de staatssecretaris is geschaad.

Al in 2012 besloot het kabinet een nieuw onderkomen voor de 1800 mariniers te bouwen in Vlissingen, maar veel mariniers zien dat niet zitten. Het Korps Mariniers kampt daardoor met een leegloop. Dat baart Defensie grote zorgen. Tegelijk is de afspraak met Zeeland dat de kazerne er komt. Dat zou de regio zo'n tweeduizend banen opleveren. Visser wilde vandaag het dilemma waar het kabinet voor staat toelichten.

Vorige week lekte uit dat Defensie de verhuizing niet wil laten doorgaan. Zeeland was boos dit uit de media te moeten vernemen. Visser betreurt dat het zo is gelopen, maar zei ook dat er nog geen besluit is genomen over de verhuizing. Eind maart moet er duidelijkheid zijn.

De Zeeuwse bestuurders gaan de zaak nu eerst bespreken in de gemeenteraad en Provinciale Staten. Daarna wordt eventueel een afspraak gemaakt voor een tweede gesprek. Over een tegemoetkoming aan Zeeland is nog niet gesproken, aldus de woordvoerder van Visser. "Wat ons betreft gaat de verhuizing gewoon door, dus is er geen sprake van compensatie."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -