RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Nieuwbouw in Maarssenbroek leidt tot verkeerschaos, ook in Lage Weide'

1/3
STICHTSE VECHT - De bouw van een nieuwe woonwijk in Maarssenbroek zorgt voor grote zorgen bij omwonenden en nabijgelegen bedrijven. Vanwege de bouw wil de gemeente Stichtse Vecht een toerit naar de Zuilense Ring afsluiten. Gevreesd wordt voor een verkeerschaos.

"We verwachten vooral dat wanneer auto's de wijken uitrijden er veel overlast zal zijn", vertelt wijkbewoner Femke Schoo. "Alle wegen hier omheen lopen vol. Zelfs vanuit Maarssen-dorp zal het drukker worden. Het zal veel invloed hebben op de hele omgeving."

Omwonenden uiten hun zorgen in een online petitie. De teller loopt snel op. Dinsdagmiddag waren het er bijna 2500. De toerit vanaf de Floraweg loopt langs de nieuw te bouwen wijk Haagstede. Daar wil Stichtse Vecht dit jaar beginnen met de bouw van 155 woningen, waarvan 48 appartementen.

 Deze toerit naar de Zuilense Ring wordt door de gemeente gesloten Deze toerit naar de Zuilense Ring wordt door de gemeente gesloten | Foto: RTV Utrecht / Peter Knieriem

De bouwplannen maken deel uit van een groter plan om in dat gedeelte 1500 tot 2300 nieuwe woningen te bouwen, onder meer door kantoren om te bouwen tot appartementen.

ONDERZOEK NIET COMPLEET
De gemeente zegt in een onderzoek dat het met de verkeersdrukte wel zal meevallen. "Dat onderzoek stopt alleen bij de gemeentegrens", werpt Josien van Breda tegen. Zij is directeur van Parkmanagement Lage Weide, het industrieterrein aan de andere kant van de Zuilense Ring, dat ligt in de gemeente Utrecht.

"Wij denken dat het verkeer als het vaststaat door zal rijden naar de volgende oprit naar de A2, en dan loopt Lage Weide ook vol. Het is nu al druk en het wordt steeds drukker. Want er worden nog een aantal distributiecentra bijgebouwd en er komen steeds nieuwe bedrijven bij."

RAADSVERGADERING
Vanavond spreekt de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen. Van Breda is daar ook: "Ik ga er naartoe en dan ga ik vertellen dat we niet tegen woningbouw zijn, maar dat we wel heel goed na moeten denken met zijn allen wat voor gevolgen dat heeft voor het verkeer. En wij maken ons daarbij ook echt zorgen over de veiligheid van fietsers, want het fietspadennetwerk is onvoldoende. Er zijn gevaarlijke fietsstroken en in combinatie met vrachtwagens is dat gewoon link."

Een direct alternatief heeft Van Breda nu nog niet, maar daar wordt wel aan gewerkt. "Wij doen op dit moment een groot verkeerskundig onderzoek naar de verkeersveiligheid van Lage Weide en dat zullen we eind maart afronden. En we vinden dat er meer moet worden ingezet op het OV en op fietspaden. Mensen moeten uit de auto worden gehaald.

Maarssenbroek maakt zich zorgen over afsluiten oprit


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -