RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Noodlijdende speel-o-theek Amersfoort zoekt nieuw onderkomen

1/3
AMERSFOORT - Het is een uitkomst voor ouders met een krappere beurs, of ouders die veel willen wisselen met speelgoed voor hun kinderen. Een abonnement op speelgoed dat je kan huren en na een paar weken weer inlevert voor ander speelgoed. In Amersfoort staat het concept onder druk. Na het intrekken van de subsidie vanaf volgend jaar is het maar de vraag of de speel-o-theek aan de Flevostraat kan blijven bestaan.

De bijdrage van de gemeente was 20.000 euro. Zonder dat geld is vooral de huur van het pand te duur. De grootste uitdaging is dan ook om een nieuw, goedkoper onderkomen te vinden. "Maar we proberen ook nieuwe fondsen aan te boren en het aantal klanten te vergroten", zegt Lia Stok, voorzitter van Speel-o-theek Eemland.

In Amersfoort lenen 177 ouders speelgoed voor hun kinderen. Die zagen eerder al het abonnement omhoog gaan, van 20 euro naar 48 euro per jaar. Die verhoging heeft de uitleen wel wat klanten gekost.

HOOGBEGAAFD

Ondanks de terugloop in klanten heeft de speel-o-theek wel degelijk nog een functie, vindt Stok. De speel-o-theek heeft veel speelgoed voor verschillende doelgroepen. Ouders met kinderen die een beperking hebben komen volgens de uitleen veel, omdat het assortiment voor deze kinderen groot is. "Maar we hebben ook speelgoed voor hoogbegaafde kinderen", zegt Stok.

Mogelijk dat er vanuit de gemeente ook nog een helpende hand kan komen. Vanavond staat de speel-o-theek op de agenda van de Amersfoortse gemeenteraad.

Verslaggever Robert Jan Booij op bezoek bij speel-o-theek Eemland


Verslaggever Robert Jan Booij op bezoek bij speel-o-theek Eemland


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -