RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Amersfoortse Johanna H. vrijgesproken van doden twee baby's

AMERSFOORT - De 41-jarige Amersfoortse moeder van twee dode baby's die in 2014 zijn gevonden in haar woning, is opnieuw vrijgesproken van doodslag op haar kinderen. Het Openbaar Ministerie had eerder tbs met voorwaarden geŽist.

Het gerechtshof in Den Bosch vond doodslag niet bewezen. Deskundigen noemden het aannemelijk dat de de baby's dood ter wereld kwamen. De kinderen werden in 2002 en 2004 geboren. De moeder, Johanna H, stopte de lichaampjes in een beautycase en een koekblik en meldde zich pas tien jaar later bij de politie.

H. werd door de rechtbank in Utrecht en later het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken, omdat niet met zekerheid was vast te stellen of de kinderen dood of levend waren bij de geboorte. De Hoge Raad verwees de zaak echter terug naar het hof in Den Bosch, omdat duidelijk moest worden of het handelen van H. de dood van de kinderen tot gevolg had gehad.

De kinderen kwamen op het toilet ter wereld en hadden beiden een forse groeiachterstand, hoewel ze vrijwel voldragen waren. H. was tijdens de zwangerschappen stevig blijven roken en drinken en ze gebruikte drugs. Daardoor was de kans aanmerkelijk groter dat de baby's dood ter wereld kwamen. Het tweede kindje werd bovendien in stuitligging geboren, wat zeker zonder medische hulp gevaarlijker is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht