RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ANVR: "Stop een maand met reizen naar China"

UTRECHT - De koepel voor reisorganisaties, ANVR, adviseert leden om tot zeker eind februari niet naar China te reizen. Om risico's uit te sluiten wordt geadviseerd om reizen naar het vaste land van China te annuleren vanwege de uitbraak van het coronavirus.

"Uiteraard zal de ANVR de situatie nauwlettend blijven volgen en houden we contact met Buitenlandse Zaken, RIVM en VWS," meldt Frank Oostdam, directeur van ANVR. "Veiligheid en gezondheid van reizigers hebben wij als reisbranche hoog in het vaandel." Bij de ANVR zijn 300 reisorganisaties aangesloten, waarvan circa 60 reizen verzorgen naar China.

GEEN CHINA-UITWISSELING
Eerder vandaag kwam de Utrechtse organisatie Globi met het advies aan middelbare scholen die dit voorjaar een uitwisseling met Chinese scholen hebben gepland, om die reis te annuleren. Globi organiseert deze uitwisselingen.

Diverse scholen hadden in maart en april reizen naar China op de agenda staan, maar krijgen dus het advies thuis te blijven. "Het reisadvies is aangescherpt, maar niet negatief voor de bestemmingen van de uitwisselingen. Omdat er leerlingen en ouders zijn die zich zorgen maken is het advies om uitwisselingsprojecten in het voorjaar te annuleren," zegt een woordvoerder van Globi.

Chinese scholen annuleerden onlangs al hun reizen naar Nederland. Globi hoopt dat de reizen binnenkort alsnog door kunnen gaan, maar raadt aan pas weer naar China te vertrekken als het besmettingsgevaar is afgenomen en "de angst rond het virus weg is."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -