RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Weer lange celstraf geëist voor miljoenenroof bij Mikropakket De Bilt

DE BILT/VLEUTEN - Het Openbaar Ministerie eist vijf jaar gevangenisstraf tegen een derde verdachte van de spectaculaire roofoverval bij Mikropakket in De Bilt, drie jaar geleden. Bij de overval werden voor ruim twee miljoen euro aan kostbare horloges buitgemaakt en meer dan 100 paspoorten, id-kaarten en rijbewijzen.

De 29-jarige Vleutenaar Redouan A. die vandaag voor de rechter stond, is een broer van een van de mannen die al eerder werden veroordeeld. Broer Ayoub was tijdens de overval werkzaam in het distributiecentrum van Mikropakket. Hij liet de overvallers binnen en zou de overval samen met onder meer zijn broer hebben voorbereid. Zo zou Redouan een huis in Kamerik hebben gehuurd dat diende als opslag- en ontmoetingsplek van de bende.

DOODSANGSTEN

Ayoub werd in november 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hagenaar Hassan M. kreeg toen 5 jaar cel opgelegd. Hij had tijdens de overval een vuurwapen, waarmee hij de medewerkers van het transportbedrijf bedreigde. Zij werden vastgebonden en stonden doodsangsten uit maar uiteindelijk raakte er niemand gewond.

Tegen de andere twee mannen werden destijds door het OM celstraffen van 5 en 6 jaar geŽist, maar het uiteindelijke vonnis van de rechtbank in Utrecht viel dus een stuk lager uit. Of dat in het geval van Redouan A. ook gebeurt, wordt over twee weken duidelijk. Dan doet de rechtbank uitspraak.

MEER VERDACHTEN

Volgens het OM waren er nog meer mannen bij de overval betrokken. Onder hen zou ook een neef van de Vleutense broers zijn. Het onderzoek naar de andere verdachten loopt nog. Van de buit ontbreekt ieder spoor. De verzekeraar heeft daarom een beloning uitgeloofd van 25.000 euro.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -