RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie trekt lessen uit zaak-Anne Faber: 'Beter samenwerken met zoekende familie'

PROVINCIE UTRECHT - De politie wil in vermissingszaken zoals die van Anne Faber beter samenwerken met familie en vrienden die zoekacties organiseren. Meer ogen, oren en handen kunnen leiden tot een snellere oplossing van de zaak, schrijft de Politieacademie. Die deed uitgebreid onderzoek naar alle gebeurtenissen rond de zoekactie.

Onderzoeker Jerme Lam concludeert dat de samenwerking met de zoekende familie van Anne niet direct ontstond. Dat gebeurde pas nadat een afgevaardigde van de politie overlegde met de familie Faber. Toen de jas van de Utrechtse vrouw werd gevonden, werd het belang van de burgerzoekacties pas echt ingezien.

"Tot die tijd was de politie dus vooral ondersteunend aan de familie die wl zoektochten organiseerden", zegt Lam. "Daarna ontstond meer vertrouwen en een hechtere samenwerking."

ONGEKENDE ZOEKACTIES
De Politieacademie noemt het aantal mensen dat de bossen in trok om naar Anne te zoeken 'ongekend'. Waar jaren geleden dat soort zoekacties vaak werden tegengehouden, adviseren de onderzoekers nu om het juist actief te omarmen. Het onderzoek moet politieagenten in de toekomst helpen wanneer soortgelijke vermissingen gebeuren.

VERMISSING
Anne Faber verdween in september 2017 tijdens een fietstocht in de buurt van Soest. Na twee weken werd haar lichaam gevonden in Zeewolde. Michael P. is inmiddels veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs omdat hij de Utrechtse vrouw ontvoerde, verkrachtte en doodde. P. woonde anno 2017 op de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) Roosenburg in Den Dolder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -