RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vaccinatiegraad voor het eerst sinds 2012 licht gestegen

PROVINCIE UTRECHT - Voor het eerst sinds 2012 is de vaccinatiegraad tegen bof, mazelen en rode hond (BMR) licht gestegen. Voor andere inentingen blijft de vaccinatiegraad stabiel. De vaccinatiegraad van meisjes tegen HPV is het afgelopen jaar duidelijk omhoog gegaan, van 59% voor meisjes die in 2005 zijn geboren naar 72% voor meisjes met geboortejaar 2006. Dat laat staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid weten op basis van een doorlopend RIVM-onderzoek.

In 2012 was 96,1 procent van de tweejarigen nog gevaccineerd tegen bof, mazelen en rode hond. De afgelopen jaren liep dat percentage gestaag terug en stabiliseerde in 2018 op 92,9 procent. Het in Bilthoven gevestigde RIVM meldt voor het eerst weer 'een lichte verbetering', al wordt pas bij publicatie van het jaarverslag halverwege dit jaar het exacte cijfer voor 2019 bekendgemaakt.

Blokhuis is tevreden met de stijging. "We blijven hard werken om het nog beter te doen, maar ik beschouw dit als belangrijke signalen dat we de goede kant op gaan", aldus Blokhuis.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -