RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie trekt portemonnee voor inhaalslag jaarrekening

PROVINCIE UTRECHT - Met een geldinjectie van anderhalf miljoen euro moet de financiŽle administratie in het provinciehuis weer op orde worden gebracht. Dat is gisteren besloten nadat een voorstel van gedeputeerde Robert Strijk over de jaarrekening van 2018 en 2019 unaniem is aangenomen. Het gaat om ruim een miljoen meer dan in eerste instantie was begroot.

De noodzaak van extra geld zit vooral in de huur van extra personeel om de kwaliteit van de aangeleverde jaarstukken op orde te krijgen. Ook zijn er kosten verbonden aan de overgang van een nieuwe accountant die eerder dan werd gedacht aan de slag moest.

TOEZICHT
Eerder deze week liet het ministerie van Binnenlandse Zaken opnieuw weten dat de provincie moet opschieten met het goedkeuren van haar jaarrekeningen. Voor het derde jaar op rij zijn de stukken te laat ingeleverd. Minister Knops gaf aan dat er maatregelen volgen als de deadline van 15 juli niet wordt gehaald.

De provincie loopt achter met de boekhouding door de jaarrekening uit 2017. Daar werd lang onderzoek naar gedaan omdat 12,2 miljoen euro aan betalingen voor de Uithoflijn niet konden worden verantwoord. Ook voor die jaarrekeningcontrole moest er een flinke duit in het zakje worden gedaan.

UNANIEM
"Het college vindt dat wij er alles aan moeten doen om binnen de reguliere planning onze jaarrekeningen op te leveren", zegt gedeputeerde Strijk. Hij waardeert het dat iedereen binnen Provinciale Staten vůůr het extra bedrag heeft gestemd.

De twee jaarrekeningen moeten binnen vier maanden door de accountant goedgekeurd worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -