RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar 60 kilometer per uur 'gaat niet via de koninklijke weg'

PROVINCIE UTRECHT - De provinciale VVD en CDA hebben gisteren afkeurend gereageerd op het snelheidsverlagingsonderzoek van gedeputeerde Arne Schaddelee. De bestuurder had vorige week op een symposium geopperd het tempo van auto's op provinciale wegen te minderen, "het liefst naar 60 kilometer per uur".

De kritische partijen vinden dat Schaddelee (ChristenUnie) het idee eerst met Provinciale Staten had moeten delen in plaats van via de media. "Wij zijn helemaal niet blij met deze gang van zaken", zegt Statenlid Bob de Jager. Hij noemt het plan vooringenomen, omdat Schaddelee volgens hem al duidelijk zijn voorkeur voor 60 kilometer per uur heeft uitgesproken.

Ook binnen de coalitie was het plan onbekend. Coalitiepartner CDA noemde de communicatie erg politiek voor een bestuurder. "Het gaat over onze hoofden heen. Dat is niet de koninklijke weg", aldus Statenlid Ardin Mourik. Vanuit D66 zijn er vragen gesteld over het onderzoek.

DISCUSSIE
De gedeputeerde legde gisteren uit dat hij het taboe van de snelheidsverlaging wil doorbreken. Volgens hem giet je met de gebruikelijke gang van zaken, "met notities", het proces te snel in beton. Ook past het volgens Schaddelee prima in de afspraken uit het coalitieakkoord.

Een mogelijk plan als dit is niet alleen weggelegd voor de politiek, maar ook voor inwoners. "Ik betrek daar graag maatschappelijke organisaties bij", aldus Schaddelee. "Dat is ook de reden dat we een maatschappelijk expertpanel opzetten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -