RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gestolen beeld Joodse kinderen weer gevonden

1/2
UTRECHT - Het gestolen beeld ter herinnering aan weggevoerde Joodse kinderen in Utrecht is terecht. Het bronzen beeld van een wegvluchtend meisje werd afgelopen weekeinde van de sokkel gezaagd voor de deur van de synagoge aan de Magdalenastraat.

Het beeld is nu even verderop aan de Maliebaan teruggevonden door "oplettende voorbijgangers". De politie zegt nog altijd op zoek te zijn naar de nog onbekende daders.

Voorzitter Lonie Querido van het bestuur van de Liberale Joodse Gemeente in Utrecht is "enorm blij" dat het beeld in ieder geval terecht is. Ze was al hardop aan het nadenken over vervanging voor het beeld, maar hoopt nu het orgineel terug te kunnen plaatsen. Het beeld is nog bij de politie voor onderzoek.

Het beeld aan de Magdalenastraat herinnert aan de Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog van een weeshuis in Utrecht zijn weggevoerd. De maker wil graag dat het terugkomt "op de plek waar het hoort", zegt Querido. "We moeten misschien wel even kijken of het beter bevestigd moet worden". Op de plek staat nu alleen nog een bronzen voetje.

 Het beeld werd afgelopen weekend van haar sokkel gezaagd. Het beeld werd afgelopen weekend van haar sokkel gezaagd. | Foto: RTV Utrecht / Richard Grootbod
RTV Utrecht bundelt verhalen over de Tweede Wereldoorlog op 75jaarvrijheid.nl.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -