RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verkeersregelaars op 't Goylaan verbazen SP Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse SP verbaast zich over de inzet van verkeersregelaars op de 't Goylaan in de Utrechtse wijk Hoograven. Om de doorstroming te verbeteren zijn er verkeerslichten uitgezet. Maar die taak lijkt nu overgenomen door mensen. Dat vindt de SP een vreemde ontwikkeling.

De 't Goylaan is de eerste Stadsboulevard in Utrecht. De weg was vroeger vierbaans, maar wethouder Lot van Hooijdonk heeft hem omgebouwd tot tweebaansweg. Daarnaast heeft ze voet- en fietspaden verbreed.

Sindsdien zijn de problemen op de weg groot. Zo is er een verkeersplein aangelegd waar heel veel ongelukken gebeuren. Dat plein wordt binnenkort weer verbouwd. Het college is van plan om veel meer vierbaanswegen in de stad om te bouwen tot tweebaans stadsboulevard.

Niet alleen de veiligheid op de 't Goylaan is een probleem, ook de doorstroming laat te wensen over. Recent werd bekend dat 't Goylaan behoort tot de wegen in Utrecht waar de meeste vertraging wordt opgelopen.

Gebruikers van de weg klagen al langer over de files en slechte doorstroming. Daarom zijn op de kruising met de Linschotensingel en Scherpenburglaan de verkeerslichten uitgezet. Daarmee wil Van Hooijdonk onderzoeken of de doorstroming verbetert. Ook moet ter plaatse de weg verder versmald worden.

Fractievoorzitter Tim Schipper: "Het verbaasde de SP dan ook dat er momenteel in de spitsuren verkeersregelaars worden ingezet om het afslaande en kruisende verkeer in de gelegenheid te stellen af te slaan of over te steken."

Van Hooijdonk deelde de conclusie van de SP maar ging niet mee in hun verbazing. Ze zegt dat het slechts een proef is, en dat het nodig bleek om de verkeersregelaars in te zetten. Dat is vooral nodig, aldus de wethouder, om het langzaam verkeer te helpen met oversteken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -