RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ridouan T. komt zonder andere verdachten op zitting

VIANEN - De eerste inleidende zitting in de liquidatiezaak tegen Ridouan T. wordt afzonderlijk van de zittingen van de andere zestien verdachten gehouden. De rechtbank in Amsterdam trekt hiervoor op 6 maart een extra dag uit voor de pro-formazittingen in de zogeheten Marengo-zaak.

De andere verdachten komen op 27 en 28 februari al aan de beurt. Ook zijn de zittingen verplaatst van de extra beveiligde rechtbank op Schiphol naar de Bunker in Amsterdam-Osdorp.

Een extra dag is volgens de rechtbank nodig vanwege het grote aantal verdachten en de strenge veiligheidsmaatregelen. Publiek kan de zittingen alleen volgen via een videoverbinding in de gewone rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid.

De Vianense Ridouan T. had via zijn advocaat al aangegeven dat hij aanwezig wil zijn bij zijn zitting, omdat hij alles in zijn proces wil horen en meemaken. Mogelijk gaat hij ook zelf wat zeggen, zei zijn advocaat Inez Weski eerder.

T. wordt verdacht van meerdere liquidaties en pogingen daartoe, waarbij hij de opdrachtgever zou zijn. Vorige maand werd hij aangehouden in Dubai.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -