RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom wil 'ADO-gevoel' meenemen: "Doorgaan met waar we mee bezig zijn"

1/3
UTRECHT - Over nieuwe spelers wil John van den Brom het niet hebben. "Tomas Basila? Ik had een vraag over VVV Venlo verwacht. Als je het over nieuwe spelers wilt hebben moet je even bij Jordy Zuidam binnen lopen", zegt de trainer van FC Utrecht op de laatste middag van het transferwindow.

De wedstrijd van zondag is een onderwerp waar Van den Brom het wŤl over wil hebben. "We zijn goed uit de wedstrijd tegen ADO gekomen. We hebben goed gespeeld en we zijn fit. En de grootste winst is dat Maher, Ramselaar en Lonwijk weer zijn ingestroomd." Of zij zondag inzetbaar zijn weet de Amersfoorter nog niet. "We moeten kijken hoe hun reactie is, en daarna kan ik de definitieve lijst maken voor zondag. En dat is goed, zeker in deze periode, februari is belangrijk voor ons, om zo veel mensen fit te hebben."

"Februari is belangrijk voor ons, dan moeten we zo veel mogelijk mensen fit hebben"


EIGEN JEUGD
FC Utrecht zag in het bijna voorbije transferwindow vijf spelers vertrekken. Giovanni Troupťe, Rico Strieder en Patrick Joosten werden verhuurd, Simon Makienok en David Jensen zijn verkocht. Het geeft Van den Brom ruimte om wat meer spelers uit de eigen opleiding een kans te geven mee te trainen. Tommy St. Jago en Mitchell van Rooijen mochten zelfs al debuteren in de hoofdmacht. "We zijn hartstikke trots dat we een Jong-elftal hebben dat prima presteert op een hoog niveau. Daarin ontwikkelen jongens zich ook. Dat vind ik mooi om te zien, vooral ook omdat ze prima mee kunnen komen."

VEEL KANSEN
Zondag speelt FC Utrecht tegen een ploeg die eerder dit seizoen in de Galgenwaard met 2-1 won. "Je denkt altijd terug aan die wedstrijd, daar hebben we het in de bespreking ook over gehad", zegt Van den Brom. "Natuurlijk verloren we, dat is het altijd vervelend en dat mag, zeker thuis, niet gebeuren. Maar het was een wedstrijd waarin we 16, 17 kansen creŽerden om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Dat gevoel overheerst bij mij meer dan revanchegevoelens. We willen doorgaan met waar me mee bezig zijn, we hebben een goede wedstrijd gespeeld vorige week."

Simon Gustafson, de nieuwe FC Utrecht-captain

Simon Gustafson is sinds de blessure van Willem Janssen aanvoerder. "Dat ik de band nu draag maakt geen verschil", zegt de Zweed daarover. "Ik probeerde altijd al een leider te zijn in het veld." LIVE
VVV Venlo - FC Utrecht werd 23 keer eerder gespeeld in beker en competitieverband. FC Utrecht won tien keer, VVV won er acht. Vorig seizoen werd het 6-2 voor Utrecht, dankzij onder meer twee treffers van Riechedly Bazoer. Het duel van zondag is vanaf half 3 live te volgen op Radio M Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -