RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht opent eerste deelhub; inwoners delen auto's, fietsen en scooters

UTRECHT - Utrechters kunnen voor een leenauto voortaan terecht bij een centraal punt. De deelhub, zoals de plek heet, is vandaag geopend in parkeergarage Grifthoek aan de Wittevrouwensingel. De gemeente wil met de hub het delen van auto's stimuleren.

In de deelhub worden maximaal tien parkeerplekken gereserveerd voor auto's, fietsen en elektrische scooters. Het aanbod is flexibel en afhankelijk van wat de gebruikers willen kan het worden aangepast. Via een speciale app zijn de voertuigen te reserveren.

"Het is vooral bedoeld voor mensen die niet zo vaak een auto gebruiken of die soms een kleinere auto nodig hebben of soms een grotere auto," zegt projectmanager Manon Nederstigt. "We hebben niet alleen auto's maar we gaan ook elektrische fietsen en elektrische scooters hier neerzetten. En we willen kijken wat de buurt verder nodig heeft om het aanbod aan te vullen."

Utrecht wil het autodelen stimuleren als duurzaam alternatief voor de eigen auto. "De gemiddelde auto wordt maar ongeveer een uur per dag gebruikt. De rest van de dag staat 'ie stil op straat. Dat vinden wij zonde," zegt Nederstigt. "Als je een auto met elkaar deelt, dan kun je weer ruimte op straat vrijmaken voor andere dingen."

De hub zit de komende drie jaar in de parkeergarage, vooralsnog als proef. Als het een succes is, komen er meer deelhubs, ook op andere plekken in de stad.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -