Ook Partij voor de Dieren doet aangifte tegen slachthuis IJsselstein

© Ongehoord
IJSSELSTEIN - Naast de PVV doet ook de Partij voor de Dieren aangifte tegen slachthuis Westfort in IJsselstein. Aanleiding is de video die RTL Nieuws publiceerde waaruit blijkt dat varkens mishandeld worden in het slachthuis.
Tweede Kamerlid Frank Wassenberg zegt dat betrokkenen van het slachthuis en de NVWA dankzij camerabeelden op de hoogte waren van de misstanden. Volgens hem hebben zij "actief deelgenomen aan dierenmishandeling."
PVV-fractieleider Geert Wilders en zijn partijgenoot Dion Graus maakten gisteren al bekend aangifte te doen van dierenmishandeling tegen het slachthuis. Vandaag hebben ze dat ook daadwerkelijk gedaan.
"Ik ben woedend over wat ik gezien heb. Dierenmishandeling is onacceptabel. De daders mogen hier niet mee wegkomen en moeten keihard worden gestraft", zei Wilders toen. Uit de undercovervideo bleek dat de varkens in slachterij Westfort in IJsselstein worden geslagen, aan hun staart worden getrokken en worden opgejaagd.
Tweede Kamerlid Dion Graus spreekt zich vaker uit tegen dierenmishandeling. Hij zei: "Ik wil naast een levenslang houdverbod van dieren, ook een beroepsverbod en gevangenisstraffen voor de daders."
Ook minister Carola Schouten besloot in te grijpen. De snelheid van het slachten moet omlaag, zodat beter toezicht mogelijk wordt, aldus de bewindspersoon van de ChristenUnie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.