RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SSH wil 'eeuwige student' uit studentenwoning

UTRECHT - Eindeloos in je studentenwoning blijven hangen terwijl je niet meer studeert? Als het aan de SSH ligt, komt daar snel een einde aan. De studentenhuisvester gaat de regels zo aanpassen dat dat niet meer kan.

Het gaat hierbij niet om de studentenkamers, maar om zelfstandige woningen die de SSH wil verhuren aan studenten en starters. Die woningen zijn populair omdat ze er in allerlei prijsklassen zijn, afhankelijk van het inkomen. Voor studentenkamers zijn er al regels waardoor je er niet eindeloos kunt blijven wonen na het afronden van een studie.

WONINGNOOD
"De woningmarkt zit op slot en is chaotisch. Het probleem wordt steeds groter. Als we het nu niet doen, dan houdt de doorstroom helemaal op", aldus SSH-woordvoerder Evelien Netze.

De nieuwe regels gaan over een paar maanden in. Vanaf juni mag je voor het afsluiten van een SSH-jongerencontract niet ouder zijn dan 27 jaar. Ook mag je er niet langer dan vijf jaar wonen.

Voor de huidige huurders blijft overigens alles hetzelfde; het gaat om nieuwe contracten die worden afgesloten. "We gaan niemand uit zijn huis zetten hoor. Maar als iemand ouder dan 32 nu zijn huis uitgaat, dan komt er iemand in met een jongerencontract", aldus Netze.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -