Vrijzinnigen Soest doen aangifte van oplichting: 'Er is ons rampspoed overkomen'

© Caspar Huurdeman
SOEST - Er is aangifte wegens oplichting gedaan tegen de 67-jarige penningmeester van geloofsgemeenschap de Vrijzinnigen Soest, die kerkdiensten houdt in de Rembrandtkapel in het dorp. De man zou meer dan honderdduizend euro hebben gebruikt voor privédoeleinden.
Het oplichten is volgens het bestuur gebeurd kort na het overlijden van de oud-voorzitter van de Vrijzinnigen Soest in maart 2019. Toen zou de penningmeester kans hebben gezien om het bedrag voor privédoeleinden te gebruiken. Volgens De Gooi- en Eemlander gaat het bestuur proberen om het geld terug te vorderen bij de penningmeester, die ondertussen ontslagen is.
"Als geloofsgemeenschap is ons rampspoed overkomen", zegt de teleurgestelde secretaris Heidi Joustra-Hooijer. "En als je dat overkomt, dan is het allemaal even niet meer zo positief." Het nieuws is volgens Joustra-Hooijer als een bom ingeslagen in de kleine geloofsgemeenschap, die bestaat uit 36 leden. "Maar we hebben de zaak nu uit handen gegeven en kijken vanaf hier verder naar de toekomst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.